Verloskundecoaching

Voor cliënten en professionals in de zorg
Ben je door jouw (onvervulde) kinderwens, miskraam, zwangerschap, bevalling, moederschap of andere zaken de balans in je leven kwijt geraakt, dan wil ik je met mijn inzet en professionaliteit begeleiden op weg naar jouw herstel of balans, zodat jij weer “in control” komt.

Voor cliënten
Tijdens mijn werk als verloskundige heb ik gezien dat zwanger worden, zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap niet altijd een roze wolk zijn. Deze life-events kunnen een behoorlijke impact hebben op je emoties, gevoelens, gedachten, draagkracht en energie. Ik heb ervaren dat vrouwen of jonge ouders behoefte kunnen hebben aan extra begeleiding.

Door onzekerheid, verlies, traumatische bevallingservaringen of stress kan iemand, juist in deze periode, tijdelijk uit balans raken en psychische klachten krijgen. Mijn ervaring ligt in het begeleiden van vrouwen met behulp van een coachtraject waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken.

Bekijk alle trajecten van Praktijk MeerZicht in Geboorte

Herken jij of heb jij?

 • Angst voor de bevalling?
 • Een gecompliceerde zwangerschap?
 • Een traumatische bevalling of kraamtijd?
 • Te maken gehad met verlies of rouw?
 • Last van depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld of onzekerheden?
 • Niet kunnen genieten van het ouderschap?

Angsten en twijfels mogen er zijn, je bent niet de enige. In mijn rollen van vrouw, moeder, verloskundige en coach kunnen we samen kijken waar jouw angsten en twijfels vandaan komen. Door echt te luisteren kan ik je helpen om weer vertrouwen te krijgen en je voor te bereiden op de geboorte en het moederschap. Daarbij is het enorm handig dat ik gebruik kan maken van mijn jarenlange ervaring als verloskundige.

Coaching kan jou helpen

Is één van onderstaande vragen op jou van toepassing? Lees dan vooral verder:

 • Zou je de bevalling het liefst gewoon overslaan?
 • Valt het zwanger zijn je tegen?
 • Ben je bevallen en is het grote genieten ver te zoeken?
 • Is je vorige bevalling een nare ervaring geworden?
 • Ben je aan het piekeren en aan het malen?
 • Wil je graag meer bespreken dan wat bij je verloskundige kan?

Blijven tobben over bovenstaande zaken kost veel meer energie dan nodig en het heeft zeker invloed op hoe jij je voelt. Met mijn ervaring als verloskundige en coach kan ik jou begeleiden op weg naar herstel of balans.

Heb je een vraag of wil je jouw persoonlijke situatie met mij bespreken? Bel 06-34961952 of vul hieronder het contactformulier in.

Wat kan ik bieden?

Samen maken we na een vrijblijvend kennismakingsgesprek een plan van aanpak voor gemiddeld 6 tot 8 sessies.

Mijn praktijk is aangesloten bij de KNOV, Kwaliteitsregister Verloskundigen en ik ben BIG geregistreerd. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat kwaliteit van begeleiding gewaarborgd is.
Coaching is een vak wat vraagt om vakmanschap, professionaliteit en bovenal medemenselijkheid. Ik werk in een sfeer van vertrouwen en discretie.

Een afspraak maken kan overdag of in de avonduren bij mij in de praktijk of bij jou thuis.

Professionals

Als professional in de zorg kan er behoefte zijn aan coaching. Ik bied coaching aan bij onder andere: een traumatisch verlopen bevalling, omgaan met klachten van cliënten, (uit) balans werk en privé, moeizame samenwerking binnen een praktijk en loopbaanvragen. Als ervaringsdeskundige als verloskundige in combinatie met mijn coachtechnieken kan ik een luisterend oor aanbieden en helpen.

Contact opnemen