Over Sabine

Wat goed dat je op mijn website terecht bent gekomen. Dat betekent dat je aan het nadenken bent of coaching jou iets kan bieden en of ik de juiste persoon ben. Om een coachtraject te starten is een wederzijdse klik van groot belang. Ik stel mezelf daarom graag aan je voor.

Mijn naam is Sabine van der Meer. Ik woon samen met mijn kinderen Kess (2013), Juul (2014) en Soof (2016), vriend en bonuszoon als modern samengesteld gezin in Alkmaar. Ik heb een achtergrond als gezondheidswetenschapper en ben sinds 2013 werkzaam geweest als Verloskundige. Tijdens mijn werk en door eigen levenservaring heb ik veel verschillende mensen mogen leren kennen. Ieder mens met een uniek verhaal, eigen kwaliteiten, met verschillende soorten opvoeding, patronen en overtuigingen. Het heeft mij altijd geïnteresseerd om de persoon achter de mens te zien: Wat maakt dat iemand doet wat hij doet? Hoe komt het dat ieder mens uniek is? Welke overeenkomsten zijn er tussen mensen? Wat gebeurt er wanneer iemand uit balans is geraakt?

Ik ben van mening dat een mens zich ontwikkelt tot wie hij is dankzij DNA, opvoeding /ervaringen en omgeving. Dit alles heeft invloed op gedrag, overtuigingen en keuzes die iemand maakt. Het is waardevol om te leren wie jij bent, wat je gevoelens/ emoties zijn en jouw behoeften te voelen en te vervullen. Door jezelf hierin te kunnen begeleiden creëer je rust, tijd en ruimte zodat je een kloppende beslissing kan maken die goed is voor jou. Wanneer je dit kunt dan krijgen de omstandigheden geen leiding meer over jou maar krijg jij weer leiding over jouw leven met alle omstandigheden daarin.

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek wordt wanneer meer mensen groeien in hun bewustzijn. Wanneer je bewust bent van jouw eigen gedachten en gevoelens dan kun je namelijk een keuze maken die goed is voor jou en een situatie in een ander perspectief bekijken. Wanneer jij zelf anders gaat kijken, denken en voelen dan kun je jouw gedrag veranderen waarbij uiteindelijk jouw omgeving mee zal veranderen. Ik hoop hierin een bijdrage te kunnen leveren middels mijn coachingsaanbod.

 

 

Ik sta voor:

 • Gelijkwaardigheid en respect
 • Veiligheid en gegarandeerde privacy
 • Positief, open en zonder oordeel
 • Praktisch
 • Motiverend en activerend

Deskundige begeleiding
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Counsil Nederland (EMCC NL) waarbij ik werk volgens de ethische gedragscode.

Ik heb de Post-HBO Registeropleiding tot Professional Coach met succes afgerond bij Inzicht, bewust persoonlijke groei (www.inzicht.nl). Daarnaast heb ik meerdere Masterclasses gevolgd.
Inzicht is een professioneel coach- en opleidingsinstituut erkend door de SPHBO (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs), de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches), het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Daarnaast beschikt de coachopleiding over een European Quality Award.

Naast coach ben ik bevallingsverwerkingsspecialist, traumacoach en gespecialiseerd in EMDR therapie.

 

Werkwijze

Met mijn ervaring bied ik je een plek om jezelf te onderzoeken:

 • ‘Ik loop vast, hoe moet ik hier mee omgaan?’
 • ‘Waarom voel ik zoveel onrust?’
 • ‘Ik weet het niet meer….’
 • ‘Ik zie het mezelf doen maar ik wil het helemaal niet!’
 • ‘Wat wil ik eigenlijk wel?’
 • ‘Dit gebeurt me nou telkens weer..’
 • ‘Waarom voel ik zo weinig/veel?’
 • ‘Hoe kom ik weer in balans?’

Als coach kijk ik met jou mee, stel verdiepende vragen en geef terug wat ik opmerk. We gaan dus met elkaar in gesprek, we kijken naar ervaringen die vormend zijn geweest, we onderzoeken patronen, thema’s, blokkades, kwaliteiten en nieuwe mogelijkheden. Ik werk vanuit de kern van dat wat er speelt en beperk mij niet alleen tot symptoombestrijding waardoor jij jezelf duurzaam kan ontwikkelen. Met behulp van concrete handvatten leer jij vanuit zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid en eigen regie bewuste keuzes te maken.

Denk jij dat coaching wat voor je is? Voel je welkom in mijn praktijk en neem contact met mij op door het formulier hieronder in te vullen.

Contact opnemen